Seite wählen

Vortrag

Die Bedeutung der Musik für mein Leben

Konzertvortrag

Kristian Marcussen live i Galleri Lolland 2019

Die Bedeutung der Musik für mein Leben

Jeg har spillet klaver altid.

I barndommen var det en undersøgende leg. Og det var let. Senere kom jeg på konservatoriet, og klaverspil blev nu udfordrende og indbød til flid.

Så fik jeg en livskrise. Ud af det blå. Jeg anede ikke hvad den kom af. Både partnerstatus, boligsituation og karriere sejlede, og jeg fik en psykotisk depression.

Midt i sorgen, lyste livet til mig som en overbevisende kraft, om at livet var værd at leve, på trods af smerten.

Jeg begyndte at bruge musik mere bevidst i forhold til min mentale sundhed.

I dag holder jeg koncertforedrag, hvor jeg spiller egne kompositioner og fortæller om musikkens betydning for mit liv og min mentale sundhed.

I livets medvind og modvind har musik altid været min måde at fortælle verden noget. Uanset om jeg udtrykker sorg eller forelskelseseufori (for at trække et slags yderpunkter frem), viser jeg mig selv frem. Både musikalsk og i fortællingen, som hører med.

Min historie er interessant, ikke udelukkende fordi jeg binder fortælling og musik sammen i en sammenspunden enhed, men også fordi den relaterer til noget menneskeligt. Jeg forstår at balancere mellem ekstreme oplevelser og dagligdags hændelser på en måde, hvor jeg tager udgangspunkt i mig selv som eksempel.

Farverigt collage maleri af Mette Munch

“Farverige univers” (Collagemaleri af Mette Munch)